Perse duhet te perdorim fillin interdental

10 Rregulla për një higjene të mirë orale
17 Dhjetor, 2015
A e dinit se larja menjehere e dhembeve pas çdo vakti mund t’i demtoje ata!
18 Dhjetor, 2015

Përse perdorimi i fillin interdental është thelbësor për higjienën orale në shtëpi?

Filli interdental, furça dhe pasta e dhëmbëve janë armët e thjeshta por efektive që secili prej nesh posedon për të mbrojtur shëndetin e gojës, integritetin dhe bukurinë e buzeqeshjes.

Filli interdental eshte mjeti me i dobishem nga te tjerat qe ben te mundur pastrimin e dhembeve nga mbetjet e ushqimeve dhe kariesin e sapo formuar, aty ku nuk arrin furça.

Kur duhet perdorur filli interdental?

Keshillohet perdorimi i fillit interdental te pakten nje here ne dite, ne mbremje, pas larjes se dhembeve dhe para perdorimit te shplaresit.

E rendesishme eshte perdorimi i vazhdueshem, ne menyre te sakte dhe i shoqeruar paralelisht me furçen e pasten e dhembeve.

Gjithashtu e rendesishme eshte visita periodike tek mjeku profesionist/odontoiater i besuar per nje higjene profesionale te gojes.