Terapi Lazer

Karakteristika e lazerit është fuqia e rrezes së tij të dritës, e aftë për të vepruar shpejt dhe me efikasitet në vend të bisturisë dhe stërvitjes, pa dhimbje dhe me saktësinë maksimale, vetëm në indet e prekura.

global-medical-laser-systems-market

Përdorimi i lazerit në Stomatologji

Terapitë dentare me laser

Falë lazerit është gjithashtu e mundur të shmanget anestezia, të përshpejtohet shërimi pas operacionit dhe koha e shërimit.

Një nga teknikat më të avancuara dhe inovative në trajtimin e shumë sëmundjeve orale është ajo që përdor teknologjinë lazer. Stomatologjia moderne sot e përdor gjerësisht atë me avantazhe terapeutike dhe përfitime të mëdha në aspektin e minimalisht invaziv, precizitetit, sigurisë dhe shpejtësisë së ndërhyrjeve.

Terapia me lazer përdoret në Klinikën Dentare Lako prej vitesh, për të dhënë rezultate befasuese në një gamë të gjerë aplikimesh, duke reduktuar ënjtjet, infeksionet dhe inflamacionin; në sterilizimin e kanaleve të trajtuara me ndërhyrje endodontike; në trajtimin e infeksioneve bakteriologjike dhe në dekontaminimin e xhepave gingival në periodontologji. Edhe në trajtimet e higjienës orale, lazeri është një mjet shumë efektiv në zbardhjen e dhëmbëve.

Lazeri në endodonci për trajtimin e kanaleve të rrënjës

Lazeri është një instrument që përdoret gjithnjë e më shumë edhe në terapitë më të sofistikuara endodontike, ose në trajtimin e kanaleve të rrënjës, i njohur më mirë si devitalizimi.

Gjatë këtyre ndërhyrjeve vepron me një efekt dekontaminues bakterial, jashtëzakonisht i rëndësishëm për qëllimin e dezinfektimit dhe sterilizimit optimal të kanaleve që i nënshtrohen operacionit. Për më tepër, teknologjia lazer zbulon të gjitha përfitimet e saj në rezultatet vendimtare të terapisë së kanalit rrënjë dhe në uljen e incidencës së granulomave dhe lezioneve apikale.

Lazeri në trajtimin e piorresë

Lazeri përdoret gjithashtu në trajtimin e piorresë, ose periodontitit, një sëmundje serioze që mund të evoluojë në mënyrë agresive duke shkaktuar humbjen e dhëmbëve. Periodontologjia është një nga fushat që nxjerr të gjitha përfitimet e lazerit falë kapacitetit riparues dhe rigjenerues të indeve. Në nivelin subgingival, rrezet e lazerit veprojnë përmes një procesi biostimulimi që përshpejton rigjenerimin e indeve në zgavrën me gojë.

Fuqia baktericid e lazerit është e pakrahasueshme! Rrezja e saj e dritës është e aftë të vrasë mikroorganizmat me një dekontaminim të thellë të xhepave gingival te pacientët e prekur nga piorrea. Sëmundja periodontale, aq e frikësuar për pasojat e saj, mund të zhduket shpejt dhe me më pak invazivitet falë kombinimit të pagabueshëm të mjeteve të ndryshme terapeutike: lazer me fuqi të lartë, mikroskop operativ dhe teste të biologjisë molekulare.

Shumë i dobishëm në parandalimin dhe higjienën orale, lazeri përdoret në pastrimin e subgingivave dhe si mjet për të shoqëruar procedurat e zakonshme për heqjen e gurëve.

Kirurgjia orale me lazer

Përdorimi i lazerit vlerësohet shumë edhe në kirurgjinë orale për efektin e tij të shpejtë koagulues dhe shërues, si dhe për një reduktim të qartë të dhimbjes. Siç u përmend, lazeri shmang përdorimin e anestezisë dhe qetësuesve pas operacionit dhe lejon që procedurat rutinë të kryhen pa gjakderdhje dhe qepje.

Siç mund ta keni marrë me mend, avantazhet që mund të merren nga përdorimi i teknologjisë laserike janë të shumta dhe të zbatueshme në fusha të ndryshme, aq të shumta sa që... frika nga dentisti nuk ka më arsye për të qenë, apo jo?